20 minus grader = förjävligt kallt

Ja över 20 minus säger dom att det skall bli i natt. Har pälsat på mig ordentligt här i sängen, har till och med strumpor på mig ifall att jag måste gå upp och ge vincent mat i natt, lr lägga i pannan. Idag har jag testat att göra en pepparkakscheesecake, min pappa har nämligen namnsdag idag så jag och barnen bjöd hit honom på fika. Svärföräldrarna kom oxå över och fick smaka. Det verkade bli succé så det får nog bli att jag gör några till julbordet den 18 dec. Imorgon är barnen lediga men skall ställa klockan på 7.10 så vi kan se på julkalendern....

Minus 10 kg jippie

Japp har tappat 2 kg denna veckan så totalt är det alltså -10 kg. Faan vad gött det känns. Nu är det bara hälften kvar alltså vill gå ner 3.5 kg till jul i alla fall får se om jag klarar det, men det får vi hoppas.

Shit vad det är kallt

Ja idag vill man inte gå ur sängen. Igår var det fullt upp vill jag lova hann därför inte med något inlägg. Jag och svärmor åkte och handlade efter att jag lämnat barnen på dagis, sedan var det hem och packa upp och lägga lillkillen, tvätta och vika tvätt medans han sov, mata när han vaknat in till svärmor för att mala älgkött, hämta barnen, lägga lillkillen göra mat och åka och jobba. Ja ni hör ju. Sen ringde min mamma på kvällen det var en överraskning det hon berättade, och jag ser verkligen fram emot det. Vad det är kan jag inte säga än :). Skall väga mig idag oxå men vill inte riktigt gå ur sängen än.

Gårdagen

Igår så jobbade jag ju och det gick bra att ta bilen dit, dom stora vägarna är ju bra plogade men våran väg är det lite värre med. I alla fall var väl hemma en timme ungefär innan vi åkte hem till mina föräldrar då mikael skulle hjälpa pappa med lite grejjer, mamma var och handlade så jag satt inne med Axelia och vincent. När mamma kommer hem så har hon köpt med sig pizza och en sallad till mig så då kunde man ju inte låta bli att äta plus att det slank ner några godisbitar men men var bara att ta nya tag idag. Gick ner i källaren och tog en sväng på träningscykeln medans dom andra åt frukost. Blev lite mysfrukost för dom idag. Nybakade baguetter med gott pålägg, youghurt och o'boy. Sen fick barnen var sitt paket i julstrumpan oxå, det kommer dom få varje advent nu plus på julafton istället för ett paket om dagen. Dom har ju var sin chokladkalender som dom fick ifrån mormor igår som dom får öppna så tycker gott och väl att det räcker. Idag skottar mikael snö, snö och snö får se om jag får övertalat honom till att åka och handla sedan för idag vill inte jag ut och köra i alla fall.

Jaha då har man redan varit ute och skottat snö.

Ja mikael körde fast bilen nu på morgonen så det var bara upp och klä sig varmt för att gå ut och skotta och försöka putta loss bilen vilket gick till slut. Men han blev nog lite sen skulle jag tro. Idag skulle vi åkt till tandläkaren med Axelia men då vi praktiskt taget är insnöade så ringde jag igår och fick en ny tid. Idag blir det nog lite lek ute i snön om det inte börjar att snöa och blåsa väldigt mycket. Skall försöka att baka lite mer oxå. Kommer bli muffins i såna fall och kanske saffransskorpor.

4 sorters kakor

Ja det är vad jag och barnen har bakat idag, 4 olika sorter. Älskar ju att baka men nu var det länge sedan jag Bakade just kakor kanske för att jag inte kan hålla mig ifrån att smaka vanligtvis. Sen har vi julpyntat resten av huset så nu är det färdigt fattas bara en gran och lite inslagna paket. Men har förbjudit barnen att tända sina adventsljusstakar för det skall vi göra först på söndag, och ludwig han verkligen längtar. Hann med 40 minuter på träningscykeln ikväll oxå skall få ett grymt mycket bättre resultat denna veckan hade jag tänkt. Är så sugen på 10kg så det står härliga till.

Styckning av Rådjur : sådär

Ja igår styckade vi rådjur. Det var min första gång att vara med sedan jag var liten och mamma och pappa styckade grisar hemma i köket. Något jag för övrigt tyckte var super äckligt. Igår gick det väl ändå ok, klarar inte riktigt av lukten av blod och kött (och jag skall vara kock) men men jag var i alla fall med och gjorde min del utan att klaga. Nån vänjer sig väl. Bakade även kanelknäckebröd igår och barnen bara kastade sig över det vilket är ett mycket bra betyg. Skall nog baka en sats idag oxå plus en del småkakor.

Viktnedgången då denna vecka

Ja det blev ynka -0.3 men jag är faktiskt nöjd har fuskat massor eftersom jag varit sjuk så är glad att det inte är något plus i alla fall. Så totalt är det 8 kg jämnt nu som aldrig skall komma tillbaka.

Oväder

Ja ute är det ett riktigt oväder idag. Gäller att klä sig riktigt varmt. Igår fixade jag den sista julklappen och det känns otroligt skönt att vara klar innan det ens är december. Idag skall vi nog försöka städa barnens rum och sätta upp lite julgardiner och så. Funderar på att låta barnen vara hemma idag är inte sådär jättesugen på att ge mig ut i detta väder och inte veta om man kommer hem igen.

Krasslig

Ja har blivit smittad av barnen så jag har fuskat så kommer nog inte bli bra resultat denna vecka

Bland Praliner och busungar

Ja idag har jag tagit mig i kragen och gjort lite Praliner. Det blev pepparkakskola och Hallontryffel luktar juvligt. Barnen är fortfarande hemma lite små snuviga men annars inget fel på dom, så funderar på om vi skall åka på julmarknad sedan hela familjen vore ju rätt så mysigt och slippa allt folk som troligen kommer på helgen. Vi var ju på föräldramöte igår kan inte säga att det var sådär värst givande, så tyckte lite synd om min förkylde far och nyopererade lillasyster som var här och passade barnen. Nä om man skulle ta och laga lite middag. Idag blir det kycklingwook med ris.

Tomtegröt

Japp står vid spisen och kokar risgrynsgröt. Ludwig är ju tokig i gröt så det är klart att han skall få det till kvällsmat. Idag har barnen scrappat egna julkort dom gjorde 24 st och dom blev jättefina. Axelia gjorde nog flest men ludwig var mer noga med sina. Idag hittade jag en jättefin blogg oxå det var en tjej som gör egna smycken. Dom var verkligen jättefina så det blev en beställning dit. Så nu är det bara en julklapp kvar plus lite småpaket till vår julbingo. Ikväll skall vi åka på föräldra möte så min pappa kommer hit och passar barnen och dom blev verkligen överlyckliga när dom hörde vem som skulle komma. Tänkte göra som så att jag väger mig en gång i veckan nu istället blir lite mera spännande så.

Nu har jag hållit på i 4 veckor

Jag lyckades gå ner det jag hade gått upp och vågen stannade slutligen på - 1.4 kg vilket betyder att jag på 4 veckor har gått ner 7.7kg vilket jag är jättenöjd med, har ju faktiskt fuskat ett par gånger oxå

Jobb och snoriga barn

Japp jobbade igår och gick hem efter det blev en promenad på ca 5 km i rask takt. Månen och stjärnorna lyste som bara den så jag hade nästan inte behövt min pannlampa. På tal om pannlampa så vill ju barnen gärna låna min och leka med vilket inte jag tycker är en så jättebra idé, så när jag var i ullared köpte jag faktiskt var sin till barnen som dom skall få i advents present. Efter jag kommit hem igår vaknade vincent ungefär precis när jag stängde dörren faktiskt och han ville absolut inte sova mer, så det var bara att ta upp honom och ta med honom ner till tv:n där han blev ett livet charmtroll. Han fick vara uppe en timme sedan somnade han utan så mycket som ett pip. Handlade ju med alla 3 barnen igår och kan ju säga att det är väldigt mycket enklare att bara handla med en, men tack gode gud för självscanningen. Handlade lite kallskuret och potatissallad till kvällens Symöte och sedan gjorde jag Hallon pannacotta till dessert. Får se hur minerna blir sedan bara eftersom jag inte kommer att äta. På maxi hade dom extra pris på naturdiet oxå så handlade allt som allt 86 påsar 5 paket alltså. Prövade smultron/vanilj men den var ingen hit smakar väldigt kemiskt. Köpte även annanas och den var god köpte oxå päron och den skall jag testa idag.

+ 1.3

Ja efter helgen nu har jag gått upp 1.3 kg allt som jag hade gått ner denna veckan känns jävligt pissigt men men så blir det när man äter en massa. Hade ju födelsedagsmiddag här i lördags och igår hade jag gått upp 2.3 så har ju ändå tappat 1 kg sedan igår körde en timma totalt på träningscykeln igår får väl bli något liknande idag men jag vet inte riktigt hur det skall gå till har 3 sjuka barn här hemma och måste ta med dom och handla och sedan efter vi hämtat mikael skall jag jobba. Det blir nog skönt att komma iväg lite efter denna dagen. Får se om det blir en promenad hem ikväll beror lite på vädret.

Ullared igår

Hann inte direkt skriva något igår gick upp kvar över 5 och sen åkte vi kvart i sex. Det var inte jättemycket folk när vi kom dit men det började bli trångt vid 10 ungefär. Vi var klara inne i varuhuset vid 11.15 sen tittade vi på en massa skor och sedan blev det middag som jag inte åt. På vägen hem stannade vi i borås för att handla lite grejjer till salladen jag skall göra ikväll. Så vi var väl hemma runt 4 tror jag. Handlade för 1620 så det var nog den billigaste turen i ullared för mig någonsin. Fick en jättesnygg jacka av mamma eftersom jag fyllt år. Tack så hemskt mycket. Orkade inte väga mig igår morgon men har vägt mig idag - 0.7 på 2 dagar är väldigt nöjd faktiskt. Idag skall mikael jaga så hoppas verkligen dom skjuter något idag.

Min födelsedag var ....

Helt ok min pappa kom med blommor och min lillasyster hälsade så mycket det var det det sista hon sa innan narkosen, hon opererade bort sina halsmandlar igår efter otaliga gånger av halsfluss. Sen hade mikael med sig rosor hem som han hade handlat på lunchen med firmabilen jättegulligt. Så pappa och Mikaels föräldrar var här en stund och fikade, mamma var på sjukhuset så hon kom inte. Vi var ju på Bvc igår oxå lillkillen vägde 9.6 kg och var 71.5 cm följer sin kurva så fint så, Axelia vägde 14 kg och var 92 cm lång och kunde allt hon skulle kunna jättebra. Idag visade vågen -0.2. Idag är barnen oxå lediga så får väl bli lite lek i snön idag. Sen ikväll skall jobba och lägga mig tidigt eftersom vi skall till ullared imorgon. Åh vad kul det skall bli.

Viktnedgången då

Jo -0.4 visade det idag och det har även kommit fram en ny siffra längst fram på vågen grymt kul.

25 år

Japp idag blir jag 25 år gammal. Var längesedan det var snö på min födelsedag det brukar vanligtvis regna. Idag blir det nog att åka till knattetimmarna beror lite på hur vägarna ser ut förstås men nu har det ju i alla fall slutat att snöa. Har träningsvärk idag körde ett mage rygg träningspass igår och det känns vill jag lova. Sen blir det en tur till Bvc med vincent och Axelia. Nu skall jag hämta min lilla griniga kille, han har vaknat.

Fy vilken snöstorm

Ja helt sjukt vad det blåser. Är rätt nöjd med min vecka har fuskat 2 gånger och ändå gått ner 1.7 kg denna vecka vilket innebär att vågen idag visade -0.6 totalt har jag gått ner 6.3 kg på 3 veckor nu är det bara att fortsätta kämpa. Idag skall jag bara satsa på att få barnen tryggt till dagis sen kanske det blir nån form av träning. I alla fall ingen promenad :)

Undrar om det kommer snö i natt?

Ja dom säger ju i alla fall det på vädret, hoppas att det inte blir mycket i såna fall, gillar inte att köra bil när det är halt och jäkligt. Har levererat en choklad kartong idag till Mikaels bror som fyller år imorgon, passade på då han ändå var här hemma och grejjade. Blev att jag köpte mig ett par svarta stövlar idag faktiskt, 300 kr så det var inte farligt. Så till mikael att det kunde vara min födelsedagspresent och ingen blev gladare än han. Men man kan ju hoppas på lite blommor lr så i alla fall. Missade totalt att jag hade tid på Bvc idag oxå riktigt pinsamt, visste att det var något speciellt idag hade till och med skrivit upp det i kalendern men ändå helt borta. Fick en ny tid på onsdag istället så det var ju ok. Men ändå skäms som en hund. Idag blev det 35 min på träningscykeln så hoppas ju att vågen rör sig till imorgon i alla fall.

.....

Idag visade vågen + 0.2 men det beror säkert på helgens frosseri satsar på att ha gått ner 6kg till min födelsedag på onsdag. Idag skall jag och handla som vanligt på måndagar, får se vad klockan blir kanske kan få köpt mig en födelsedagspresent oxå vill ha ett par svarta stövlar men har hittills inte hittat några som fallit mig i smaken. Ser i alla fall från emot fredag då vi åker till ullared. Skall bli så kul. Nä nu får vi skynda på lite så att inte barnen blir sena.

Sakta men säkert

Idag visade vågen - 0.2 så nu fattas det alltså 0.1 tills jag gått ner 6 kg hoppas ju på att det kommer bli imorgon. Just nu försöker jag få lilleman till att sova vilket är svårt när dom andra 2 vildarna är inne. Igår gjorde jag färdigt 4 st chokladaskar det är lite födelsedagspresenter och farsdagspresenter men det är skönt att ha det klart. Blev smakerna minttryffel, saffranstryffel och kardemumma tryffel eftersom vi nu börjar att närma oss jul tyckte jag att det kunde passa. Idag skall ludwig åka till syrran och dom skall gå på bio på sammys äventyr vilket nog blir kul för honom. Får försöka hitta på nåt kul med Axelia då hon inte ville sova hos farmor. Mikael är ute och jagar idag och jag hoppas verkligen att dom skjuter något, vill ha kött.

Nu e jag på gång

Ja jag känner verkligen att jag kommer att fixa detta vågen visade -0.3 idag så om jag går ner 0.3 till imorgon oxå har jag tappat 6 kg det är så peppande att se att det verkligen ger resultat. I såna fall har jag "bara" kvar 14 kg att bli av med innan jag är nöjd från början var det ju 20 så det tar sig. Idag blir det nog att såga in en massa ved och packa ludwigs väska inför imorgon, han skall nämligen sova över hos min lillasyster och dom skall gå på bio och grejjer han kommer nog få det hur kul som helst. Vi tänkte att vi skulle fråga farmor oxå om inte Axelia kunde få sova över där då hon aldrig har sovit över någonstans så det är väl dax att prova kanske. Nä nu skall jag byta i sängarna och försöka få lillkillen att sova.

-0.6

Ja träningen igår gav resultat vågen visade som sagt -0.6 idag. Har varit på apoteket idag och sedan när lillkillen vaknat blir det nog en tur till rusta dom hade mycket ljusslingor och pyssel inför jul så då blir det till att shoppa.

Fia med knuff

Blev fia med knuff när dom 2 minsta somnat, jag förlorade stort och jag är ändå inte en sådan som låter barnen vinna bara för att vara snäll, nej då här är det så mycket knuff som möjligt det blir ju så mycket roligare för dom då när dom vinner. Blev 35 min på träningscykeln oxå och 250 hopp med hopprepet hoppas att det ger lite resultat på vågen imorgon.

Dagen går sakta framåt

Ja idag har det verkligen varit en seg dag. Jag har bakat knäckebröd idag smaksatt med kanel, eftersom jag själv inte äter så vet jag ju inte om dom blev bra men det hoppas jag ju på. Får se vad mikael tycker när han kommer hem. Idag valde barnen maten och det blev köttbullar och pommesfrites med ketchup. Sen var det lite roligt på posten idag, barnens skolfoto kom och dom var hur fina som helst, blev jättenöjd. (johanna om du vill kan jag maila dom till dig) Nu vet jag inte riktigt vad vi skall hitta på, har tänt i pannan nu så att barnen kan bada sedan och så har jag lovat ludwig ett parti med fia med knuff efter att Axelia och vincent gått och lagt sig. Sen får jag nog försöka att träna lite.

Viktnedgången för idag då

Trodde det skulle bli att jag hade gått upp massor men icke har sån tur att jag gått ner 0.2 fast att jag åt igår var nog all träning igår. Idag är jag och barnen helt själva hemma och kommer vara hela dagen då mikael skall åka hem till min far och hjälpa honom att gjuta. Så idag skall vi försöka att ha det så mysigt som möjligt. Barnen skall få välja mat precis och det blir nog att krypa upp någonstans antingen i sängen lr i soffan och titta på nån film eftersom det är ett så grymt dåligt väder idag, kommer bara ge mig ut för att hämta in ved annars blir det att hålla sig inne idag.

MAT

Middagen igår var helt underbar. Först blev vi bjudna på glögg och pepparkakor med ädelost på hur gott som helst. Sedan fick vi risgrynsgröt och underbara smörgåsar till. Och efter det blev det äpplepaj med vaniljvisp. Det var gudomligt. Tog lite av varje men inte som jag skulle gjort förr vilket känns skönt. Vi tog en långpromenad dit igår i spöregnet var lite blöta när vi kom fram. När vi gick hem hade det slutat, ja i alla fall trodde vi det kom väl 150 m kanske innan det började vräka ner igen men va faan vi fick ju motion i alla fall. Berättar mer om våg resultatet sedan.

Träning och bars

Ja det blev 30min på träningscykeln redan innan vi åkte till dagis idag, skönt att ha det gjort. Sedan blir det att hämta alla mina 38 st bars som jag beställt från jobbet får betala ca 450 kr vilket är mkt bättre än i vanliga handeln 300 för 20 st men skall ju till ullared nästa vecka och har hört att dom bara kostar 8 kr där så då får det bli 40 st till i såna fall om dom är så billiga. Nu låter det som om lillkillen har vaknat.

2 veckor = -4.6 kg

Kan ju inte säga att jag är annat än nöjd. Igår tränade jag på morgonen efter jag varit och handlat det var nog det som gjorde susen. Idag är jag lite i valet och kvalet, vi är bortbjudna på middag och jag vet inte riktigt hur jag skall göra. Är inte riktigt redo att berätta för alla om min diet. Brukar bara få höra en massa skit då nämligen och då kommer inte middagen bli så trevlig. Men får väl träna lite efter jag kört barnen till dagis så skall jag försöka äta så nyttigt som möjligt ikväll.

Åh vad sur jag blir

Idag har inte vägen rört sig något alls känns pissigt värre. Idag blir det till att lämna kottarna på dagis och sedan åka och handla med lillskrutten. Får väl ta fram hopprepet sedan och köra en stund. Nåt måste jag i alla fall göra. Imorgon blir det till att äta middag oxå så då blir det väl massa plus på vägen. Skall i alla fall försöka att hålla igen.

RSS 2.0